Kuchnia francuska - każdy kucharz powinien ją znać. Bo to podstawa, bardzo ważna baza. Uczy rozmaitych sposobów przygotowywania posiłków, łączenia składników, sposobu serwowania dań, jest matką wielu innych kuchni. Nie wiem, czy jest w Europie chociaż jedna kuchnia narodowa bez naleciałości kuchni francuskiej.
Kuchnia francuska do prostych nie należy. Dania mogą być skomplikowane, często są dobrym sprawdzianem umiejętności kulinarnych. Niektóre wymagają długiego czasu przygotowania, niektóre wymagają niesamowitej precyzji. Jednak jest dużo "leniwych" dań, które "robią się same". Jak kurczak w winie (coq au vin), wołowina po bordosku (beauf de bordeaux), czy też po prowansalsku. Spora liczba dań duszonych, na bazie wina.
Jest także zupa cebulowa. Najlepsza na świecie - z długo karmelizowaną cebulą, z białym winem i grzankami obficie posypanymi serem. To przykład banalnej kuchni francuskiej. Tylko parę składników! Jednak liczy się efekt. Są tarty - te słodkie i wytrawne (quiche). Jest crème brûlée, który ma wielu wielbicieli.
Prawda jest taka, że w kuchni francuskiej każdy znajdzie coś dla siebie. Smaki są niesamowicie ze sobą skomponowane, ale nic dziwnego - stoi za tym wielopokoleniowa tradycja. truskawki koktajl przepis
Podobny temat również smoothie truskawki
W temacie truskawki koktajl warto poczytać również pozostałe informacje.
Na temat truskawki koktajl przepis to też niezłe info
Więcej informacji także tutaj truskawkowe smoothie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz